• bilgi@forumegitimk12.com

Konuşmacılar

img
YÖM Kurucusu

Kayhan KARLI

Kayhan Karlı, yirmi yılı aşkın süredir eğitimci ve eğitim yöneticisi olarak görev almış olup liderlik ve liderlerin geliştirilmesi konusunda Türkiye'nin birçok ilinde konuşmalar yapmış ve eğitimler düzenlemiştir. Harvard Üniversitesi, Kennedy School Executive Education "Art and Practice of Leadership Development" programını bitirmiş bir liderlik eğitimcisidir. "Öğrenme Yoldaşlığı"nı kavramsallaştırmış ve kişisel ve mesleki gelişim alanında kullanılmaya başlanmasını sağlamıştır. Öğrenme Yoldaşı kavramı bugün pek çok eğitimci tarafından kullanılmakta ve 21. yüzyılın birlikte öğrenme ve gelişme felsefesini yansıtan en önemli kavramsal yaklaşımlardan biri haline gelmiştir.

Garanti Bankası'nın desteğiyle kurulmuş, eğitimciler için kişisel ve mesleki gelişimi odağına alan ve hizmet içi eğitim programları sunan Öğretmen Akademisi Vakfı'nda yaklaşık altı yıl süresince Kurucu Genel Müdür olarak görev yapmıştır.

Lisans eğitimini Matematik öğretmenliği, yüksek lisansını eğitim yönetimi alanında tamamlamış ve Doktora eğitimini sınıf öğretmenliği alanında tamamlamak için tezini yazmakta olan Karlı, Türkiye'de özel okullarda ve yurtdışında öğretmenlikle başlayan kariyerine eğitim yöneticiliğiyle devam etmiştir. İngiltere Bognor Regis Community College, AKA Koleji ve TED Bursa Koleji'nde Genel Müdür olarak hizmet vermiştir.

Bir süre Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermiştir. Aynı dönemde Yenilikçi Öğrenme Merkezi'ni kurarak, eğitim kurumları ve eğitimcilerle her alanda gelişim projeleri yapmaya devam etmektedir.

2017 yılında ise YÖM | Yenilikçi Öğrenme Okulları'nı kurmuş; Göztepe'de anaokulu ve ilkokul ile Ataşehir'de ilkokul ve ortaokul olarak eğitime başlamıştır. Uluslararası eğitim kuruluşlarında öğretmen eğitimi ve okul gelişimi konusunda eğitimci olarak yer almış ve Harvard - USA, University of Sussex - UK üniversitelerinde öğretmen gelişimi alanında eğitimler almıştır. Aynı zamanda uzun yıllardır sürdürdüğü öğretimsel koçluk çalışmaları ile birlikte ICF üyesi profesyonel bir koçtur. Yayınlanmış çok sayıda makalesinin yanında Hürriyet Eğitim, Artı Eğitim gibi çeşitli dergilerde aylık ve haftalık yazıları yayınlanmaktadır. Yazılarını ve mesleki paylaşımlarını kendisine ait olan www.ogrenmeyoldasi.com web adresinde ve YÖM blog sayfalarında paylaşmaya devam eden Karlı`nın editörlüğünü yaptığı kitapların yanında Şubat 2013`te Dijit@l Bilgelik Yolculuğu için Öğrenme Yoldaşlığı kitabı yayınlanmıştır.