• bilgi@forumegitimk12.com

Konuşmacılar

img
Özel ALEV Lisesi Okul Müdürü

Filiz ÖZBAĞRIAÇIK

11 Ocak 1970 tarihinde Almanya'da doğdu. İlk ve ortaokulu Kaiser Karl Gymnasium'da okuduktan sonra, lise eğitimini Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulunda; lisans eğitimini ise 1989 – 1993 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Yabancı Diller Eğitim Bölümü, İngilizce Anabilim Dalı'nda tamamladı.

1993 yılından itibaren 5 yıl boyunca bir özel okulda İngilizce öğretmeni olarak çalıştıktan sonra, 1998 yılından itibaren çeşitli kademelerde Avusturya Liseliler Vakfı bünyesinde kurulan Özel ALEV Okullarında yönetici olarak görev aldı. 2014 yılından beri Özel ALEV Lisesi müdürü olarak çalışmakta olup bu süreçte özellikle yurt içi ve yurt dışında çeşitli eğitim ve sertifika programlarına katıldı. Bilgi birikimleri ile okul gelişim politikalarını oluşturmakta katkıda bulunan Özbağrıaçık, özellikle Almanya ve Avusturya'daki üniversitelerle bağlantılar kurarak yurt dışı üniversite danışmanlığını üstlendi. Kendisi, son iki yıldır özellikle okullarda sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin müfredat programına dahil edilmesi için çalışmalarda bulunmaktadır.

Özbağrıaçık; barış ve refah içinde bir yaşam için iklim, çevre, sosyal-ekonomik adalet, nesiller arası sorumluluk gibi konularda harekete geçebilecek, tüm dünya ülkelerinde okuyabilecek yetkinliklere sahip, iyi insanları yetiştirmeyi amaç edinen bir eğitimcidir. Evli ve bir çocuk annesidir.