• bilgi@forumegitimk12.com

Konuşmacılar

img
İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Okullar Koordinatörü

Biriz KUTOĞLU

1977 Ankara doğumludur. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü mezunudur. 20 senedir eğitim uzmanlığı, program geliştirme ve ar-ge uzmanlığı, okul geliştirme uzmanlığı, eğitim yönetimi danışmanlığı, lise ve fen lisesi direktörlüğü, okullar koordinatörlüğü ve genel koordinatörlük görevlerinde bulunmuştur. Yurt içi ve yurt dışında özel okul açma ve fizibilite, okulların performans göstergeleri, okul geliştirme ve akreditasyon, franchise sistemi, yatırım, büyüme ve marka yönetimi, okul mimari projeleri ve özgün tasarımlar, stratejik planlama, performans değerlendirme konuları çalışma alanları arasındadır. Eğitim yayıncılığı alanında öğretmenlere yönelik kaynakların program geliştirme, öğretim yöntem ve teknikleri, materyal geliştirme, ölçme ve değerlendirme bölümlerinde yazarlık yapmıştır.

10-16 yaş çocuk ve gençlere hitap eden ve Haziran 2017'de yayın hayatına başlayan "İNOVASYON KÜLTÜRÜ" dergisini projelendirerek genel yayın yönetmenliğini aktif olarak yürütmektedir..

2016'da "Da Vinci İnovasyon Merkezi" ve 2017'de "Kültür Koleji Bilim Merkezi" kuruluşlarını projelendirmiş ve ekip liderliği yapmıştır. 2016 yılında, eğitsel amaçlı bir öğrenci projesi olarak yola çıkan ve internet üzerinden 7/24 yayın yapan "RADYO KÜLTÜR"ü okul bünyesinde kurmuştur. 2017 yılında, İsveç Kraliyet Ailesi tarafından NOBEL Ödül Törenine öğrencilerle birlikte davet edilen tek Türk eğitimcidir. 2018 yılında, Türkiye'de lise düzeyindeki ilk ön kuluçka merkezini kurma çalışmasına liderlik etmiş, aynı yıl "Gelecek Bilgisi/Future Kültür" adlı dersi lise öğrencileri için hayata geçirmiştir.

2018 yılında Artı Eğitim Dergisi tarafından yapılan oylamada "Yılın Eğitim Profesyoneli" ödülünü almıştır..

2015 yılından bu yana İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Okullar Koordinatörlüğü görevindedir. Evli ve bir çocuk annesidir.